19 юли 2016 г.

Полицията изведе "пияни" пилоти от самолет на летище в Англия

  


Пътници и работници на летището в Глазгоу бяха шокирани, след като станаха свидетели на арест в кабината на самолет.

 

"Пияни" преди седемчасов полет


Самолетът на Air Transat е трябвало да излети вчера на 18/07/16 от летище Глазгоу и след седемчасов полет да пристигне в Торонто, Канада. Полетът не е осъществен, тъй като полицаите нахлуват в пилотската кабина, извеждат двамата пилоти и ги арестуват.

Пилотите и екипажът са изпълнявали задължителните си проверки преди полет, и тъкмо са се подготвяли за появата на пътниците на самолета. Точно в този момент нахлуват полицаите и отвеждат пилотите. Смята се, че странното поведение на двамата пилоти, на възраст 37 и 39, е направило впечатление на екипажът, който е подал сигнал в полицията.
"С такова нещо шега не бива. Не можем да предприемаме никакви шансове с такова поведение. Точно затова извикахме полицията и тя веднага дойде" - Източник, пожелал анонимност


Всичко е в ръцете на полицията


Говорител на полицията потвърди, че се води разследване срещу двама пилоти на Air Transat. Докато няма повече факти, няма да има допълнителни изявления от полицията. Въпреки това, по-късно говорителка на полицията сподели, че двама мъже, 37 и 39 са задържани и се смята, че са консумирали алкохол, което е против "Законът за безопастност на транспорта 2003". Пилотите са задържани със заповед за 48 часа в полицеиското управление Гован в Глазгоу.

Полетът TS725 ще бъде изпълнен утре (б.р. днес), всички пътници ще бъдат настанени в хотел за сметка на авиокомпанията и ще им бъде предложена храна и транспорт.

В последно време скандалите свързани с алкохол зачестяват в самолетната индустрия. Миналата година, пилот беше задържан след като е пилотирал след тридневен запой. Иън Дженингс, 49, беше задържан на летището в Норич, след като приземи чартърен самолет превозващ милионерът Андре Серюиз, една жена и 3 деца. Иън веднага е бил тестван за алкохол от полицаите, които са установили, че нивото на алкохол в кръвта е 3 пъти над нормата. Пилотът е опитал да се оправдае пред съдията, че е празнувал годежът си, но въпреки това бива осъден на 9 месеца затвор.
Хората трябва да бъдат 100% сигурни, че пилотите в тази държава са 100% трезвени. Пораженията, които пилотът можеше да причини не само на пътниците, но и на земята са неописуеми." - съдия Холт, след като присъжда 9 месеца затвор на Иън Дженингс

Не забравяйте, че в този случай, както и във всички останали случаи на закъснели или отменени полети, които не се дължат на стачка, лошо време или терористичен акт, вие ИМАТЕ право на обезщетение. Ние, от Аероиск сме тук, за да защитаваме вашите права.
Източник: Mirror  Автор: 

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/drunk-pilots-hauled-cockpit-police-8446173?platform=hootsuite