26 юли 2016 г.

Кабинният екипаж на "Air France" излиза в стачка

 

Стачка е обявена от 27 Юли до 2 Август 2016


Професионалният съюз на кабинните екипажи във Франция обяви, че екипажите на авиокомпанията "Air France" излизат в стачни действия считано от утре, 27 юли до 2 Август 2016.

Много важно е да се уточни, че полети на "Air France" изпълнявани от други авиокомпании като HOP!, KLM и Delta няма да бъдат засегнати от стачката.

За да може да осигури максимален брой на изпълнявани полети с намален кабинен екипаж, "Air France" решиха да намалят броя на пасажерите на борда на самолетите. Това означава, че има вероятност пътници с потвърдени резервации да нямат място на самолета.

 

Как да разбера дали моят полет е отменен или ще закъснее?


Най-добрият начин е да следите за вашият полет по време на стачки е чрез официалният уеб сайт на авиокомпанията превозвач. На сайта на авиокомпанията може да намерите подробна информация за всеки полет по време на стачката - http://www.airfrance.com/indexCom_en.html

Нашият съвет е да въведете данните от вашата резервация на сайта (напр. телефон, имейл и адрес), както и да проверявате ежедневно. Така, ако има промени по разписанието на вашият полет, авиокомпанията ще ви уведоми предварително.

 

Какви са правата ми, ако моят полет е отменен или ще закъснее по време на стачка?


За съжаление, според наредбите на Европейската комисия, обезщетение при стачки не се дължи, но ние от Аероиск сме готови да ви помогнем с актуална информация и отговори на всички ваши запитвания.

Въпреки, че обезщетение при стачка не се дължи, авиокомпанията е длъжна според наредби на Европейската комисия да предложи на пътниците връщане на стойността на билета ИЛИ премаршутиране до крайната дестинация на пътника с първият възможен полет. Някой авиокомпании търсят допълнително пари за промяна на датата на полета, което е изяло против изискванията на Европейската комисия. Ето защо е добре да знаете правата си при закъснял или отменен полет, по време на стачка.

Ако вашият полет с "Air France" бъде засегнат от стачните действия в близките дни, не се колебайте да се свържете с нас. Ние работим, за да защитаваме вашите права.