15 август 2016 г.

Какви са стъпките за събиране на обезщетение в Аероиск?




Много клиенти ни питат какво трябва да направят, за да започнем процедурата по събиране на техните обезщетения. В тази статия ще се опитаме да обобщим кратко и ясно какви са стъпките по събиране на обезщетението. Ако срещате технически затруднения в работата с компютър, тази статия също ще ви помогне. 

 

Стъпка 1: Проверка на полет


Първото нещо, което трябва да направите е да ни изпратите номера на своя полет, за да  проверим в нашата система дали имате право на обезщетение. Можете да се свържете с нас чрез нашата Фейсбук страница, нашия сайт, на телефон 052 580 499 или да ни пишете на имейл адрес: office@aeroisk.com

Имате право да търсите обезщетения за полети до 5 години назад във времето.


Стъпка 2: Създаване на акаунт


След като сме проверили вашия полет и сме ви информирали, че имате право на обезщетение, е нужно да направите регистрация в нашия сайт. Ако срещате трудности при тази стъпка, прочетете статията докрай и ако въпреки това ви е трудно, ние ще направим регистрацията вместо вас!

Влезте на адрес: https://aeroisk.bg/ и въведете номера и датата на своя полет. 

След като сте въвели номера и датата на вашия полет, е нужно да посочите какъв е бил проблемът. Може да изберете между: "Полетът беше отменен", "Полетът закъсня", "Отказаха ми достъп до борда" и "Пропусната връзка". Ако сте посочили, че вашият полет е закъснял, важно е да отбележим, че имате право на обезщетение, само ако закъснението е повече от 3 часа.

След като сте въвели датата и номера на вашия полет и сте посочили причината, въвеждате вашия имейл и парола за завършване на регистрацията. Системата автоматично ще ви покаже размера на обезщетението, на което имате право.




Стъпка 3: Необходими документи


Поздравления! Успешно завършихте вашата регистрация и сте само на няколко крачки от получаване на вашето обезщетение.

Най-лесно е да прикачите небходимите документи по електронен път във вашия профил на сайта ни. Тук обясняваме как да го направите. Ако технически се затруднявате, няма проблем! Свържете с нас и ние ще ви обясним как да ни изпратите необходимите документи по традиционния начин: на хартия.

След като сте въвели вашия имейл и парола, системата автоматично ще ви прехвърли към страницата с вашия иск. Най-напред попълвате личните си данни: три имена, ЕГН и адрес по лична карта. Ако сте пътували заедно с някой друг на същата резервация, може да въведете и неговото/нейното име, за да поискаме обезщетение и за него/нея. Може да го направите като въведете името на съответния човек в полето "Добави пътник". 

След като личната ви информация е вече актуална, остава само да подпишете пълномощното и договора и да прикачите електронна резервация или бордна карта. Бутонът "Подпиши" ви позволява да подпишете пълномощното и договора с пръст, използвайки вашия смартфон или таблет.

Можете да разпишете пълномощното и по традиционния начин - на хартия. Разпечатвате го, подписвате го с химикал и ни го изпращате по имейл или по пощата, както ви е удобно.

Пълномощното гласи, че имаме право да представляваме вашите интереси пред авиокомпанията.

След подписване на пълномощното остава само да прикачите електронна резервация или бордна карта от съответния полет. Ако сте закупили своя билет онлайн, вашата резервация може да намерите в електронната си поща. Ако сте го закупили от травел агенция, резервацията ви може да бъде на хартия, но почти винаги изпращат копие на електронната ви поща. Ако нямате резервация, добре е да пазите бордната си карта от полета и да ни изпратите снимка от нея.

Ако имате регистрация в Google и използвате услугите на Gmail, ако напишете в търсачката "My past flights" ще ви отвори прозорец с всички полети, на които сте бил пътник.

Ако не пазите нито резервация, нито бордна карта, не се притеснявайте! Някои авиокомпании нямат нужда от тях. Свържете се с нас, за да уточним детайлите по събиране на вашето обезщетение.

 

Стъпка 4: Аероиск защитава правата ви!


Това е всичко! Вашият иск е започнат. Екип от професионалисти започва работа по събиране на вашето обезщетение. Ще бъдете информирани за всички новини относно вашия иск.