12 септември 2016 г.

Какво ви е необходимо, за да летите спокойно


Не е нужно да изпадате в паника преди полет, за да се превърне пътуването ви в кошмар. Достатъчно е да ви сполети поредица от малки недоразумения, за да се почувствате зле. Предотвратете проблемите и си осигурете приятен, спокоен полет, като следвате няколко прости правила.


Тръгвайте достатъчно рано към летището.


Всичко се случва. Може да има задръствания в час, в който обикновено няма, може да правят ремонт по вашата линия, може да завали и да не успеете да поръчате такси, нито да хванете такова навън. Тръгнете час – час и половина преди времето за чекиране. Ако всичко е наред ще стигнете много рано? Вземете си кафе, четете книга, починете си като не правите нищо – в наши дни времето, в което можете да останете насаме със себе си е направо лукс.

Уверете се предварително дали сте се чекирали онлайн и дали сте принтирали билетите си.


В противен случай може да се окаже, че ще трябва да се чекирате на място и да заплатите непредвидена такса за чек-ин.

Съобразявайте се с изискванията за размера и тежестта на багажа.


Или помолете някой да ви изпрати, ако имате съмнения, че куфарът ви може и да не мине проверката. Тогава ще трябва да оставите част от багажа си на летището. По-добре е да има кой да го прибере, иначе ще се разделите с него завинаги.

Консултирайте се предварително с фармацевт или лекар и се снабдете с хапчета на билкова основа, които потискат гаденето.


Ако разбира се, имате такива проблеми по време на полет. Препоръчително е също да не консумирате тежки храни в деня, в който ще летите.

Вземете си мента, глог и валериан.


Ако все пак усетите пристъп на тревога или страх още преди да се качите в самолета, сложете си едно хапче мента, глог и валериан под езика. Когато се настаните и излетите, можете да вземете още едно.

Погрижете се за ушите си по време на кацане и излитане.


Дишайте през устата, дъвчете дъвка или смучете бонбон.


Снабдете се предварително с..


възглавничка за път, маска за сън и нещо интересно за четене или устройво, заредено с много филми и слушалки. Ако полетът е дълъг, всички тези неща ще ви влязат в употреба.

Слушайте музика.


Ако се страхувате от турболенция, заредете плеъра с любимите си песни, боднете слушалките в ушите и се поклащайте в ритъма на музиката. Така няма да усетите нищо. Това, че околните ще ви гледат малко странно е без значение, важното е да се чувствате добре.

Вземете си тапи за уши.


Дори при кратък полет, ако на борда летят две – три бебета и всички те са нервни, раздразнителни и ревливи, тапите за уши ще ви свършат отлична работа.

Облечете се удобно.


Ще имате достатъчно време да впечатлявате с блясък и стил околните, когато пристигнете. За самия полет си изберете удобни, широки дрехи от меки материи.
Ако сте бременна дама или пътувате с малко дете, всичко това е само скромна част от нещата, които трябва да си подготвите. Дами, очаквайте специален пост в някоя от следващите седмици.