9 септември 2016 г.

Как да се сдобиете с наистина евтини самолетни билети


Считате се за спецове в търсенето на евтини самолетни билети: следите промоциите; готови сте да купувате веднага, щом намерите билети на изгодна цена; летите през седмицата вместо в петък, събота и неделя. Ако сте по-скоро пътешественици, отколкото хора, които пътуват по работа и им е много важно да спестят време, можете да приложите още няколко трика. С тях самолетните билети ще ви излязат на добра цена, а в същото време ще си осигурите емоции, приключения и възможност да разгледате още едно-две места по пътя си.


Търсете самолетни компании, които предлагат Stopover


Stopover се нарича място, на което слизате за прекачване, но оставате няколко дни да го разгледате без цената на полета ви да се оскъпява от това. Най-грубо казано получавате две пътешествия на цената на едно.

Ако летите с Тайландските авиолинии към Австралия например, най-вероятно ще получите възможност за безплатно посещение на Банкок.

Някои компании поемат първата ви нощувка в хотел. Други ви предлагат да закупите предварително направени пакети – настаняване в хотел, закуска, екскурзии – за престой на междинната спирка. Трети осигуряват безплатни туристически турове из града, в който очаквате следващия си полет и похапване.

Ако не бързате Stopover е наистина евтин начин да пътувате повече и да видите повече места.


Помислете за алтернативен маршрут


Това важи с особена сила за по-далечните дестинации. Може директните полети, до мястото, на което искате да стигнете, да са скъпи. Проверете какви са опциите да пътувате до някъде с лоукост компания. Потърсете предварително билети на промоция или пак на нискотарифна компания от междинната спирка до крайната ви дестинация, или до друга междинна спирка. Информирайте се имате ли отнякъде удобна връзка с влак и колко ще ви струва удоволствието. Може да спестите доста пари, ако отделите време за организация на алтернативен маршрут.


Не дръжте толкова на датата за връщане


Ако не бързате особено, прегледайте какви са цените на самолетните билети ден, два, три след датата, на която принципно обмисляте да се приберете. Може да се окаже, че в следващите дни има полет на драстично по-ниска цена, което ще ви компенсира плащането на хотел/хостел за още една вечер. В този случай защо да не удължите пътешествието си?


Бъдете гъвкави по отношение на дестинацията


В случай, че ви се ходи навсякъде, стига да има евтин полет до там, използвайте Explore функцията на Kayak.com, за да намерите най-евтините самолетни билети от най-близкото до вас летище до всяка точка на света.

Впрочем, препоръчваме ви да използвате инструментите на kayak.com и за да си намерите алтернативен маршрут или предложение за евтин полет на близка до вашата дата.

Пожелаваме ви приятно пътешествие и не забравяйте, ако все пак полетът ви закъснее, отменят го или ви откажат бординг, свържете се с нас, за да съберем вашето обезщетение!