7 октомври 2016 г.

Как да обиколите Европа с минимум разходи за път

Пътувайте повече, пътувайте още, пътувайте непрекъснато. Новите светове ви помагат да подредите вашия свят, да го направите по-богат. Как това духовно обогатяване да не става за сметка на всичките ви налични пари? Има начини.

1. Запишете се за бюлетини и промоции на нискотарифните компании.


Така първи ще научавате за всички евтини самолетни билети. В някои бюлетини публикуват информация за намаленията само на полети от летище София. Създайте си навик, дойде ли имейла с хубавата новина, да преглеждате и какви са цените на билетите от останалите градове в Европа, от които лети съответната авиокомпания.

 

2. Използвайте cashback или купони, за да купите по-изгодно самолетни билети.


Преглеждайте предложенията на makemytrip.com или си свалете приложението им, за да можете лесно, бързо и редовно да проверявате за нови промоции, купони, намаления.

 

3. Въоръжете се с време, карта и kayak.com. Направете си различни маршрути.


Може да искате да минете през Италия, Франция, Испания, Португалия, Германия, Белгия, Австрия, Полша, Чехия, Холандия, Швеция, Швейцария, Исландия и после да се приберете у дома. Е, надяваме се, че не държите да обиколите изброените страни в строго определен ред.

Набележете си градовете, които искате да посетите и после с помощта на търсачката на сайта за евтини полети започнете да търсите намаления и изгодни оферти. Може да се окаже, че има евтин полет между Италия и Франция. След 3 – 4 дни или седмица има самолетни билети на ниска цена от Франция до Испания, а оттам до Холандия, откъдето почти без пари можете да летите до Швеция. Ако проявите достатъчно търпение, гъвкавост и упоритост, можете да си спретнете чудно пътуване из Европа за не повече от 100 евро.

 

4. Проверявайте цените на вътрешните полети.


Много често те са на доста ниска цена, още по-често може да налетите на някоя промоция или намаление.

Разбира се, не пропускайте да си припомните и съветите ни от статията „Как да се сдобием с наистина евтини самолетни билети“.

Малко хаотично ли ви изглежда всичко? Всъщност, ако успеете да оставите съставянето на първоначалния план на случайността под формата на „къде в Европа има промоции на самолетни билети днес“, няма от какво да се притеснявате. Всичко ще се подреди от само себе си. Достатъчно е да имате структурата на пътешествието и самолетни билети.

Какво ще стане ако някой от полетите ви закъснее или бъде отменен и всичките ви пари изгорят?
Бъдете спокойни, при закъснели и отменени полети, самолетните компании са длъжни, в зависимост от времето и точната ситуация, да предложат:

  • алтернативен транспорт;

  • смяна на билета с подходящ за друг полет;

  • връщане на сумата, похарчена за билета и/или компенсация в размер на сумата за неизползваните от вас самолетни билети;

  • обезщетение за закъснял полет, която може да се окаже по-голяма от сумата, която сте платили за билети (между 250 и 600 евро).

За последното – ние сме насреща – ще ви помогнем да си вземете парите, които авиокомпанията ви дължи. А и разбира се, много е възможно нищо от това да не се случи и да пътувате спокойно и безгрижно през цялото време. Пожелаваме ви го от сърце!