4 октомври 2016 г.

За пътниците с наднормено тегло в самолета
Италианският адвокат Джорджио Дестро (Giorgio Destro) съди Emirates Airlines затова, че трябвало да седи в продължение на 9 часа до затлъстял човек.

Делото срещу Emirates е за 2,800 евро


Джорджио Дестро (Giorgio Destro), родом от Падуа, Северoизточна Италия, споделя, че веднага щом заема своетото място в самолета, до него се настанява доста затлъстял мъж. Джорджио веднага моли да бъде преместен, но молбата му е отхвърлена, тъй като самолетът е изцяло пълен. Адвокатът твърди, че е страдал през цялото време на полета, който не е бил изобщо кратък. Джорджио е летял от Кейптаун, Южна Африка до Дубай, Обединените Арабски Емирства с полет продължил 9 часа. Г-н Дестро се оплаква, че през по-голямата част от полета дори не е могъл да използва мястото си. Адвокатът дори качва снимка в своя Twitter профил и споделя, че пасажерът до него слуша музика, гледа филми и спи.


В крайна сметка, през тези 9 часа, аз трябваше да стоя прав на пътеката между пътниците, да седя на местата резервирани за кабинния екипаж, когато бяха свободни и накрая на полета все пак трябваше да се измъча и да седна на своето място до широко разпрострялия се пътник до мен. - Джорджио Дестро пред италианския вестник Matino

Г-н Дестро е адвокат, който е работел в Италианското консулство в Кейптаун. Той споделя, че още по време на полета е решил да съди авиокомпанията Emirates. След като самолетът каца в Дубай, адвокатът веднага се свързва с авиокомпанията, която му отговаря, но без да предложи нито извинение нито обезщетение. В момента Джорджио Дестро съди Emirates Airlines за 2, 759.51 евро. 759,51 евро е стойността на билета, която адвокатът очаква да му бъде върната плюс 2,000 евро обезщетение за поражения.


Изслушването по делото е насрочено за 20 Октомври, 2016 г. в град Падуа, Италия. Авиокомпанията отказа коментар по случая с мотивът, че това е текущ съдебен процес.