13 февруари 2017 г.

5 приложения, които ще улеснят пътуването ви

 

Висенето по летища, притеснението дали ще си хванете полета, разочарованието от заведенията или досадата, когато чакате на дългата опашка за проверка на сигурността – избегнете всичко това с помощта на вечния си спътник телефона. Свалете на него едно-две приложения, които да организират цялата информация за пътуването ви, да ви ориентират из летището. Има страшно много такива. Днес ще ви запознаем с 5 от тях – доказано работещи, спасявали ни неколкократно в критични ситуации по време на път.

 

 GateGuru


Въвеждате информацията от резервацията си в приложението и можете да проверявате статуса на полета си, приблизително колко време ще чакате на опашката за проверка на сигурността, какви са метеорологичните условия, какви удобства има на летището, в кои заведения да похапнете и кои да избягвате, откъде ви е изгодно да наемете кола.
Приложението ще ви свърши чудесна работа, независимо колко често пътувате. С него ще си спестите много неприятни изненади и ще успеете да направите престоя си на летищата по-приятен. GateGuru е безплатно, може да се ползва с iOS и Android.

 

FlightAware Flight Tracker


Проследва статуса на полета ви в реално време. Всъщност с него можете да се информирате къде се намира в момента всеки един пътнически самолет в света. Това е страхотно приложение за хора, на които пътуват често и то с много прекачвания, а също и за всички фенове на самолетите и летенето.
FlightAware Flight Tracker е безплатно, ползва се с iOS и Android.

 

iFly Airport Guide


Къде е най-близкото добро място за хапване в близост до вашия гейт, има ли интернет на летището или не, къде има банкомати, какви са цените на паркингите, с какъв транспорт да стигнете до крайната си дестинация – приложението съдържа полезна информация от този тип за повече от 700 летища. Ако пътувате често, свалете си го, ще ви улесни неимоверно. iFly Airport Guide е безплатен, ползва се с iOS и Android

 

LoungeBuddy


С това приложение научавате къде на летището, на което се намирате в момента, има бизнес и ВИП салони, можете да прочетете отзиви, да видите снимки и да прецените дали искате да отдъхнете там, докато дойде време за полета ви. LoungeBuddy е безплатен, ползва се с iOS и Android.

 

MiFlight


Доста забавно приложение, което ви информира колко бързо вървят опашките за проверка на сигурността на повече от 50 летища в света. Изчисленията се правят на базата на коментарите и оплаквания на недоволни пътници. Не му се доверявайте напълно, но все пак го имайте предвид, когато планирате полет с прекачвания.
MiFlight е безплатно, ползва се с iOS и Android.


Прочетете още: