18 април 2017 г.

Топ туристически дестинации през 2019 - вижте кои са те!....Топ туристически дестинации и някои други интересни тенденции при пътешествениците

Сезонът на пътешествията вече започва. Вие знаете ли къде ще пътувате това лято? Планирали ли сте почивката си? Или кроите планове отсега за голямо пътешествие през следващата есен или зима? Може би проучването на АВТА – Асоциацията на Туристическите Агенции и Туроператори в Обединеното Кралство – ще ви даде идеи.

 

Топ туристически дестинации - 2019


 

Андалусия 

 


Дворецът Алказар в Кордоба, пленителната Алхамбра в Гранада, портокаловите горички, музиката, виното, храната, климатът – всичко в Андалусия възбужда ума, сърцето, небцето. А достъпът до нея става все по-лесен, включително и от България. Можете да летите с Wizzair до Аликанте или с Ryanair до Валенсия и след това да продължите с кола под наем или с автобус. Приключението определено си заслужава.

 

 

Азорските острови 
Непокътнатата им все още природа привлича все повече пътешественици, които се опитват да избягат от комерсиалния туризъм. Много туристически агенции предлагат екскурзии до Азорските острови, но можете да си организирате и сами пътешествие с  Ryanair до Мадрид и оттам да вземете друг полет до островите.

 

 

СардинияКъдето и да отидете в Италия, няма да сгрешите – там всяко кътче е създадено за почивка. А Сардиния е божествено красив остров със страхотни плажове. Можете да проверите за чартърни полети от София или да летите с Wizzair до Рим или Неапол и оттам да вземете самолет до Сардиния.

 

 

Чили Богата история, забележителна природа, гостоприемни, усмихнати хора и разкошно вино. Чили е страна, която си струва да посетите. Използвайте kayak.com, за да намерите най-изгодните и удобни полети до там.

 

 

ХърватияПосетите ли веднъж Хърватия, сърцето ви остава там. Кристални води, множество острови, които можете да обиколите лесно с ферибот, дружелюбни хора. От България можете да си организирате страхотна екскурзия из страната с кола.

 

 

ДанияКлиматът може и да не предразполага към дълги разходки, но през 2019 град Орхус в Дания е Европейска столица на културата и любителите на изкуството и културата ще се насочат натам.

 

 

ВиетнамОт Великобритания вече има директни полети до Виетнам и това, че АВТА прогнозира повишаване на интереса към страната е съвсем естествено. В България се наблюдава цялостно покачване на интереса към Азия. А kayak.com е ваш пръв приятел, докато търсите билети и организирате пътуването си.

Това са топ туристическите дестинации за 2019 година. Пожелаваме ви да посетите възможно най-много от тях и да споделите своите преживявания с приятели!

 

Какви са тенденциите при самите начини на пътуване


1. Пътуванията по работа и за почивка все по-често се комбинират.

2. Локалните почивки и пътувания, т.е. пътешествате из страната, в която живеете и работите, се увеличават.

3. Хората са все по-склонни сами да организират пътуванията си вместо да ползват туристически агенции.

4. Все по-обичайно е да пътуваме сами.

Ние бихме добавили, че вече все повече хора знаят за какви щети са отговорни авиокомпаниите по време на полет и какви обезщетения дължат на пътниците. Това е чудесно, защото си търсят правата и ние им помагаме да получат компенсациите, които заслужават. Ако имате подобен проблем, свържете се с нас и вие.