25 април 2017 г.

Нощните полети - какви са плюсовете и минусите?Нощните полети са доста пренебрегвана опция за пътуване. В тази статия ще разберете защо нощните полети имат повече плюсове отколкото минуси. Не сте се замисляли по темата? Продължавайте да четете, може би ще преоткриете пътуването със самолет през нощта и ще се възползвате по-често от неговите предимства.

 

 

Плюс: билетите са по-евтини при нощните полети


Хората смятат, че са неудобни, избягват да ги използват и за да напълнят самолета, авиокомпаниите пускат билетите на по-ниска цена. Ако пътувате често, с нощните полети ще си спестите доста пари. Които отново можете да инвестирате в пътувания.

 

 

Плюс: спестявате пари за една нощувка при нощните полети


Разходите за път и спане обикновено са най-големите по време на едно пътуване. Нощният полет ви спестява пари и от двете.

 

 

Плюс: печелите цял един ден 


Пристигате там, закъдето сте се запътили рано сутринта, имате време да отидете до хотела, да се настаните, да си оставите нещата и да започнете деня сякаш не сте пътували. Независимо дали сте на път по работа или за удоволствие, допълнителното време си е лукс, който спокойно можете да си позволите.

 

 

Плюс: самолетът е по-празен и има достатъчно място за багажа и за краката ви


Както казахме, повечето хора не обичат да пътуват през нощта. Затова най-вероятно на седалката до вас в самолета няма да седи никой и ще можете да се облегнете, да си разперите лактите и краката. Над главата ви ще има достатъчно свободно място за ръчен багаж, така че няма да се налага да стои под седалката пред вас – това ви дава още пространство за протягане и въртене.

 

 

Плюс: минавата бързо всички видове проверки


Летищата също са спокойни и без много пътници през нощта. Следователно се чекирате бързо, не чакате на дълга опашка за проверка на сигурността и минавате за минутка през паспортен контрол. Когато пристигнете пък, можете да вземете багажа си по-бързо.

 

 

Плюс: пътуването с деца при нощните полети е по-лесно


Ако пътувате с деца, те обикновено приемат нощните полети по-леко и спокойно отколкото дневните. Спокойствието е по-голямо и за родителите. Само носете топли дрехи и удобна възглавничка за пътуване!

 

 

Минус: някои хора не могат да заспят в самолета


Ако и вие сте от тях, ще пристигнете недоспали и уморени. Ако сте претрупани със задачи, ще ви е некомфортно през целия ден.

 

 

Минус: рядко се случва, но самолетът все пак може да е пълен


Това значи, че ще имате по-малко място и може да ви е по-трудно да заспите.

В общи линии това са двата минуса, за които се сещаме. Някой ще възрази, че ако пристигне някъде през нощта, по-трудно ще се придвижи до хотела си. Всъщност, това не е съвсем вярно. Първо, можете да си изберете вечерен полет, който излита късно през нощта от България и пристига рано сутринта. Второ, от повечето летища има обществен транспорт към градовете денонощно, макар и по нарядко.

Претеглете още веднъж всички плюсове и малкото минуси на нощните полети и резервирайте билети. Не забравяйте също, че независимо по кое време на денонощието пътувате, имате право на обезщетение за закъснял или отменен полет. И ние можем да ви помогнем да го получите. Свържете се с нас на нашия уебсайт www.aeroisk.bg