14 юни 2017 г.

7 съвета за оцеляване на средната седалка в самолета
Колкото и да сте късметлии, все някога ще се случи да изтеглите късата клечка и да седите на средната седалка в самолета. И ние сме били подложени на тази мъка. Затова ви споделяме няколко идеи как да се справите с проблема.

„Какво толкова – мислят си някои от вас. - Голяма работа като е средна седалка.“ Специално за вас публикуваме данните от проучване, проведено в САЩ, което подрежда в класация най-големите дразнители и неудобства при пътуване на средна седалка в самолета. 

  1. Досаден съсед, който ви наднича през рамото.

  2. Някой непрекъснато ви прескача, за да отиде до тоалетна или да се върне на мястото си.

  3. Няма къде да си опънете краката. Тясно ви е и на ръцете.

  4. От едната ви страна седи човек с наднормено тегло.

  5. Няма къде да си облегнете главата.

 

Ето и какво да направите, за да оцелеете по време на полет, ако седите на средната седалка. 


 

1. Изберете предварително друго място в самолета


Още когато резервирате полета си, изберете седалка до прозореца или до коридора. Някои авиокомпании предлагат тази услуга безплатно, други искат да доплатите за нея. Ако ще летите дълго, по-добре е да дадете малко повече пари и да се чувствате комфортно.

Ако пък са останали места само на средния ред, обадете се няколко дни преди полета и попитайте дали случайно не се е освободило по-добро място или може ли да си платите, за да получите по-удобно място.

 

 

2. Отидете до тоалетната преди да се качите в самолета


Така ще си спестите неудобството да вдигате спътника си по време на полет поне два пъти.

 

 

3. Окупирайте подлакътниците


Или поне единия. Вашите спътници отляво и отдясно са достатъчно облагодетелствани. Единият има гледка, още един подлакътник и възможност да се облегне удобно на стената. Другият има още един подлакътник и възможност да си протегне краката. Затова, без излишни скрупули се облегнете на двата подлакътника и се разположете удобно доколкото ви е възможно.

 

 

4. Разтъпчете се преди човекът до вас да е заспал или да си е пуснал филм


Не че това може да се предвиди, но все пак. Ако видите, че човекът до вас се готви да поспи или да гледа филм, помолете го да се разтъпчете за минутка. Отидете до тоалетната, разходете се по коридора и се върнете. Така е по-вероятно да не ви обземе внезапно желание да станете от мястото си точно, когато спътникът ви е заспал.

 

 

5. Осигурете си максимално удобство и се опитайте да заспите


Ако полетът ви е дълъг, най-добре се опитайте да заспите. За целта е добре да сте се подготвили предварително. Възглавничката за самолет ще ви свърши чудесна работа, както няма къде да облегнете удобно глава. Вземете си още маска и за сън и тапи за уши.

 

 

6. Съсредоточете се в нещо друго


Ако само си мислите колко ви е неудобно, топло, тясно и неприятно, пътуването ще е непоносимо и ще ви се стори наистина много дълго. Съсредоточете се в четене, филм или работа, за да се отвлечете от дискомфорта, който изпитвате и времето ви да минава по-бързо.

 

 

7. Примирете се


Това също върши работа. Приемете още от самото начало на полета, че няма да ви е супер удобно, че някой ще ви вдига, друг ще ви блъска с лакти или колене. Кажете си, че в крайна сметка важното е да стигнете навреме там, закъдето сте тръгнали. И пътуването ви ще мине много по-лесно.

А ако се случи полетът ви да закъснее или да бъде отменен, обърнете се към Аероиск, за да ви издействаме от авиокомпанията компенсацията, която ви се полага.