23 юли 2017 г.

Най-подходящите дни за изгодни полети. Кои дни да избягвате?


Специално за пътешественици с ограничен бюджет


Иска ви се да пътувате колкото се може повече. Без да бързате, без стриктна програма. С времето за пътешествия някак ще го измислите, обаче осигуряването на бюджета ви изглежда трудна работа. Има решение и на този проблем. Спестете пари като си купите по-евтини самолетни билети за изгодни полети. А това е възможно, ако знаете в кои дни и в коя част на сезона цените им са по-ниски.

Кои са най-подходящите дни за изгодни полети


Вторник, четвъртък и събота


Това са дните от седмицата, за които е най-вероятно да си намерите евтини самолетни билети. Вторник и четвъртък, защото повечето хора, независимо дали пътуват по работа или защото са в отпуска, искат да използват максимално времето, т.е. по-вероятно е да летят в понеделник, сряда или петък. А всички, работещи на трудов договор искат да си използват и съботата за почивка, затова пътуват в неделя, готови да са на работа в понеделник. (Имайте предвид, че сряда също не е от особено скъпите дни за полет, ако трябва да избирате между него и петък или понеделник например, не се колебайте.)

Зимата и ниският сезон предлага най- изгодни полетиВсъщност, обобщението за зимата е малко неточно. Зависи закъде пътувате. Има дестинации, за които самолетните билети скачат именно през зимата. Затова е по-коректно да се каже, че подходящо за изгодни полети е по време на ниския сезон. Проверете кой е той за местата, които искате да посетите и се възползвайте.

Ниският сезон има своите предимства – освен евтините самолетни билети, по-ниски цени за настаняване (и повече варианти) и места, които можете да разгледате на спокойствие, защото туристите са малко.

Важно подсказване как да намерите дните с най-ниска цена на самолетния билет: Вече сме писали за Kayak.com и за това, че с негова помощ с няколко кликвания получавате всички опции за полети в посоченото от вас време до посоченото от вас място. Същият сайт ви предлага да разгледате и диаграми, на база на които прави прогноза и ви съветва дали да купувате или да чакате, защото до седем дни  ще може да купите билет на по-ниска цена.

За кои дни цените на билетите скачатЗа понеделник, петък и неделя. И леко поскъпват за сряда. По-горе писахме защо. Следващите най-лоши дни са тези около големи празници като Коледа и Нова година например. Забележете, не дните на самите празници, а дните преди тях. В кои точно билетите ще са най-скъпи зависи от това как се падат като дни от седмицата. Около тези празници хората често си взимат дълъг уикенд, допълват двата или три почивни дни през седмицата с отпуска. Затова преди да купувате билети за пътуване по празниците, проверете как се падат почивните дни. Лесно ще се сетите, кои ще са дните с най-скъпи билети.

Летният сезон също не е особено изгоден за пътуване, защото тогава пътуват всички. Е, ако сте си купили билетите месеци и месеци предварително, вероятно сте успели да ги вземете на по-прилична цена. А също и ако лятото е нисък сезон за дестинацията, към която сте се устремили.

Проверявайте още за фестивали, големи изложения и панаири на местата, които искате да посетите – около техните дати самолетните билети вдигат цените си.

И не забравяйте, докато пътувате – за закъснял или отменен полет ви се полага компенсация и ние ще ви помогнем да я получите.