29 октомври 2017 г.

Най-търсените дестинации за есен 2017. И кой е месецът за най-изгодниекскурзии из Европа?


Ако искате да почивате и през есента и сте почитатели на принципа „Ставай и тръгвай!“, ноември е чудесен месец за пътуване. Разбира се, ако си купите самолетни билети два-три месеца по-рано ще ви излезе по-евтино, но есента идва и си отива толкова бързо, че не бива да губите време.

Най-изгодният месец за пътувания из Европа е ноември. Тогава пътуват най-малко хора, съответно цените на самолетните билети са по-ниски, пред музеите и галериите няма опашки, можете да си намерите добър или направо луксозен хотел на по-ниска цена.

Защо хората не пътуват през ноември? Защото вече са влезли в работен ритъм, защото си пазят почивката за зимната ваканция или просто защото така. Но на вас това няма как да ви попречи да си направите една романтична разходка до някъде.

Ще възразите, че през ноември е студено и вали? Е, вярно, не е като да се разхождате по къси панталони и сандали, но и не е чак толкова студено. Зависи къде искате да отидете.


Вижте прогнозите за най-търсените дестинации тази есен.


Португалия


Интересът към тази страна все повече нараства. И въпреки че Wizz Air ще пуснат евтини полети до Лисабон от София чак през март 2018, ако нямате търпение да ги чакате, сега е моментът да си резервирате билет.

Средната температура за Лисабон през ноември е между 18 и 12°C. За Порто пък е между 17 и 9°C. Съвсем не е толкова студено, че да не можете да се разходите.

Ако пък разполагате с повече време, потърсете си евтини полети до Лисабон и Порто с kiwi.com за ноември.


Испания


Евтините полети на Wizz Air и Ryanair превърнаха Испания в една от най-посещаваните от българи дестинации. В началото или средата на октомври, испанското крайбрежие е добро решение, ако искате да направите едно последно море.

Но тъй като вече е късно за това или ако предпочитате друг тип почивка, резервирайте си полет до Мадрид през ноември още отсега. Вярно, времето не е най-доброто възможно, средните температури са между 15 и 4°C. Вероятността за валежи обаче, обикновено не е много голяма. Освен това в Мадрид ви очакват три великолепни музия – „Прадо“, „Рейна София“ и „Тисен-Борнемиса“. Ако решите да ги обикаляте, ще прекарете в тях 2 до 3 дни. Заведенията – независимо дали ще решите да гледате фламенко или просто искате да хапнете и пийнете – също са очарователни. Със сигурност ще има с какво да се забавлявате.


Италия


Да пътешествате с кола през Тоскана в началото на есента е невероятно преживяване. Все още е топло, но природата вече категорично е сменила дрехите си и се гизди в жълто, златно, червено, охра, оранжево, кафяво.

Искате да видите Флоренция? Всъщност, най-удобното време за това наистина е ноември. През останалите месеци градът е претъпкан с туристи и в общи линии освен блъсканица, не може да видите много. Освен това през ноември дори няма нужда да си правите предварителна резервация за музеите! Средната температура за месеца е между 15 и 7°C.


Бали и Куба


Интересът и към двете дестинации се повишава главоломно през последните една-две години. Ако ползвате редовно сайтовете за търсене на евтини самолетни билети и следите бюлетините на авиокомпаните, значи знаете, че понякога се намират и много изгодни полети за тях.

Планирайте есенното си пътешествие отсега и не забравяйте, при закъснял или отменен полет, ние ще ви помогнем да получите обезщетението.