3 ноември 2017 г.

5 неща, които отбелязва екипажът, докато се качвате на борда


Почти не им обръщате внимание, когато минавате покрай тях – усмихнатите дами, а понякога и господа, които ви посрещат на вратата на самолета и ви помагат да се настаните. В първия момент изобщо не ги заглеждате, освен ако срещу вас не се появи особено красиво лице.

Дали обаче за стюардесите и стюардите може да се каже същото? Предполагате, че да? В крайна сметка толкова хора им минават пред очите! Нещата обаче не стоят точно така. Неотдавна, в „Хъфингтън пост“ излезе материал, в който стюарди и стюардеси, разказваха за какво гледат първо, докато пътниците се качват на борда. Ние ви предлагаме обобщен преглед на техните изказвания.И така, 5 неща, които отбелязва екипажът, докато секачвате на борда.
1. Пияни и агресивни пасажери


Те са особено неприятни по време на полет. Екипажът е обучен да ги успокоява и обезврежда, ако
създават проблеми в небето, но като цяло стюардесите се стремят да не допускат подобни пътници на борда.2. Хора, които изглеждат болнави или хора в неравностойно положениеТова са пасажерите, които ще имат нужда от повече помощ в случай на авария или някакъв инцидент.

Има пътници, които могат да летят само в случай, че предоставят медицинско удостоверение от
лекаря си. Стюардесите следят и за тях. Знаят, че ако нещо се случи горе, в облаците, те ще са тези, които трябва да помагат на пътника. В някои случаи нелека задача, особено ако сред останалите пасажери няма лекар.3. Пътници, които са в добра физическа форма, самоуверениЕкипажът отбелязва и тях. Те пък са тези, които могат да помогнат при инцидент или авария.

"[Забелязвам], който прави контакт с мен и кой не. По-често, тези, които не правят контакт с очите, ме карат да разследвам ... Страхуват ли се от летене? Чувстват ли се добре? Дали те се занимават с личен въпрос? Това са нещата, които хората не ви разказват направо, а един аспект от моята работа е да се уверите, че всеки има удобно полетно изживяване. " - Стефани Микел, Southwest Airlines4. Бременни жени


Скорошният случай с бебето, родено на борда на самолет на „Луфтханза“ е още едно доказателство, че бременни жени след 32 – 36 гестационна седмица не бива да летят. Стюардесите имат достатъчно опит, за да знаят, че е по-добре да поискат удостворение от лекаря, че бременната може да лети и да проверят в коя г. седмица е тя в момента.5. Нервни пътници


Много често това са хората, които изпитват страх от летене и могат да получат паник атака на борда. Стюардесите ги фиксират още докато влизат в самолета и след това им обръщат специално внимание.Разбира се, правят им впечатление и хората, които ги гледат в очите, и тези, които отвръщат на поздрава им или се шегуват добродушно с тях. Някои стюарди и стюардеси признават, че тези хора са обект на специално внимание от тяхна страна, просто защото са им симпатични. А други добавят също, че това са хората, на които може да се разчита, ако нещо се случи по време на полет и екипажът има нужда от помощ.