3 декември 2017 г.

10 европейски града, в които си струва да посрещнете Нова година на площада


Планирате да посрещнете новата година на площада? Чудесно? На кой площад? В кой град? Ако още не сте решили, помислете за едно от тези щури парти местенца.


Стокхолм


Шведите посрещат Нова година в Скансен – това е музей на открито със зоологическа градина. Комплексът представлява възстановка на повече от 150 сгради от цяла Швеция. Тук се честват всички национални празници, тук украсата за Коледа и Нова година е най-пищна, а партито е наистина щуро. След като се целунете с приятели и непознати в полунощ можете да се разходите из Стокхолм. Отвсякъде гърмят фойерверки, свирят тромпети, а баровете работят до ранните сутрешни часове.


Париж


Освен за романтични разходки, Париж е и едно от най-добрите места за посрещане на Нова година на открито. Придвижете се към „Шанз-Елизе“, за да имате гледка към Айфеловата кула и тържествените фойерверки в дванадесет часа. Ако сте по-бохемски настроени, може да дочакате полунощ в малко ресторантче в Монмартър и после да продължите в някое кабаре. Романтиците пък могат да резервират маса за двама на корабче, което цяла нощ ще плава по Сена.


Лондон


Ударите на Биг Бен няма да ви позволят да пропуснете идването на Новата година. А безплатният нощен транспорт ще ви позволи да обиколите всички улични партита по бреговете на Темза. Другият вариант е да си потърсите местенце в някой скай бар и да наблюдавате уличните празненства от високо.


Дубровник


Повечето хора предпочитат да посетят Хърватска през лятото. Но Дубровник е чудесна опция за тези, които искат да са навън, без да са притиснати от твърде многохилядна тълпа. В центъра на красивия град специалната програма включва само хърватски изпълнители, храната е много вкусна, а баровете – първокласно място за празнуване.


Амстердам


Концерти на открито, импровизирани улични партита, фойерверки, закрити партита в най-добрите барове – в новогодишната нощ Амстердам е буквално столица на купона.


Рейкявик


Тук официални фойерверки няма, затова жителите на града поддържат светлиното шоу сами. Първо, по традиция, се палят огньове, които трябва да изгорят всички неприятности от старата година. След това почти всички жители на града се втурват да показват своя малък спектакъл с фойерверки. Те разбира се са придружени с улични партита, пийване и много танци.


Истанбул


Близка дестинация, която предлага разнообразни възможности за празнуване. Може да се включите в импровизираните партита по продължение на Таксим или да се возите с корабче по Босфора, да пийвате шампанско и да се наслаждавате на многобройните тържества и светлини.


Прага


Ако обичате големите тълпи и празнуването без мяра – това е вашето място. Прага е особено красива по време на коледните и новогодишни празници. В последната нощ от годината хората щъкат по улиците до сутринта.


Берлин


Препоръчахме ви го за коледните празници, не можем да го пропуснем и за посрещането на Нова година. Берлин просто е град, подходящ за парти и развлечения през цялата година.


Лисабон


Ако сте любители на изгревите, залезите, разкошните гледки, то Лисабон е вашето място. Има няколко тераси в старата му част, от които виждате целия град, пристанището, реката. Можете да се радвате на фойерверките на площада на търговията, после да слезете към пристанището, където е големият купон и да се върнете на някое мирадуро (въпросните тераси) в ранната утрин.Приятно приготвяне на багажа, весело посрещане на Новата година и не забравяйте – при закъснял или отменен полет, свържете се с нас. Ще ви помогнем да получите обезщетението, което ви се полага.