9 декември 2017 г.

Евтини самолети билети - 3 сайта за търсене и резервация


Подготовката на едно пътуване, особено ако сте ограничени откъм бюджет, може да е доста изтощително и времеемко занимание. Още по-тежко може да е, ако имате малко пари, искате да пътувате и нямате конкретни предпочитания, просто ви е важно да попътешествате в рамките на определен бюджет.

Представяме ви 3 сайта, които позволяват търсенето на евтини самолетни билети от и до всяка точка на света. С тях търсите бързо, лесно, а през някои можете и директно да резервирате и купите билети за цялото си пътуване.


Airixo.com


Можете спокойно да признаете на този сайт, че нямате идея накъде искате да поемете. Започвате търсенето си от България (или страната, в която се намирате в момента) към „навсякъде“. После отбелязвате колко дълго искате да е пътуването ви – 2 дни, 5, 10. В резултатите излизат най-евтините полети до различни точки по света по месеци. В синьо кръгче са  отбелязани тези с по-висока цена, в зелено – тези с по-ниска.

Избирате си кръгче за конкретен месец, кликвате и вече виждате цените на самолетните билети за всеки един ден от него. Цъквате на конкретен ден и виждате самите полети – отиване и връщане и можете директно да направите резервация.

Airixo търси полети основно измежду нискотарифните компании и предлага наистина изгодни комбинации.

Освен, че с него можете да пътешествате в съвсем невероятна посока, за която не сте мислили досега, можете да го ползвате и за да намерите най-евтините самолетни билети до конкретна дестинация, която ви интересува.


Kiwi.com


С този сайт също търсите най-евтини полети, но функционалностите му съвсем не се изчерпват с това. Специално за пътешественици, които не бързат да пристигнат в крайната точка и търсят най-евтиния вариант за пътуване, Kiwi.com е истинско съкровище.

Когато сглобявате маршрута си, той ви предлага най-евтините полети, независимо на коя авиокомпания са те. Повечето сайтове от този тип обикновено се стараят да предложат полети от началната до крайната точка на вашето дълго пътуване само с една компания. А това определено намалява възможностите за полет на възможно най-ниска цена.

Какво става, ако полетът на едната компания закъснее и изпусна следващия? Съвсем логично е да питате. Kiwi.com ви осигурява гаранция, която покрива закъснели, анулирани или полети с променен график. Тогава kiwi.com се ангажира да ви осигури алтернативен полет или да ви възстанови стойността на билетите. Не забравяйте обаче, че имате право и на парично обезщетение от €250 до €600 евро, ако проблема с полета е по вина на авиокомпанията.

С този сайт също имате опцията да търсите от и до конкретна дестинация или да очертаете кръг в даден район на света и да видите какви полети се предлагат от/до там и наоколо. Можете също да търсите полети „по всяко време“.

Щом си харесате билети можете да ги купите директно през Kiwi.com. Към тях има и опция за добавяне на регистриран багаж. Добре е да знаете, че той се плаща по тарифа на сайта, изготвена на база средната цена за регистриран багаж на авиокомпаниите. Това значи, че понякога може да платите повече за него, отколкото ако го купите директно от сайта на превозвача, а друг път може да платите по-малко.


wego.com


Този сайт показва сравнение на офертите от други туристически сайтове. Първо избирате дата и маршрут, натискате бутона за търсене и сайта ще ви покаже различни алтернативи за пътуване. Изберете конкретен полет и wego.com ще ви покаже списък с текущите онлайн оферти за него. След като направите своя избор измежду някоя от тях, ще бъдете пренасочени към доставчика, за да завършите резервацията си.

Wego има разнообразни опции за филтриране на търсенето - по цена, начин на плащане, продължителност на полета, прекачвания, нощно пътуване и още.

Още един плюс на този сайт е, че с него можете проверите и офертите за настаняване.


Разгледайте, изберете най-изгодната за вас оферта и стягайте багажа. А ако полетът ви закъснее или бъде отменен, потърсете ни, за да ви помогнем да получите обезщетението, на което имате право.