26 март 2019 г.

Най-евтините месеци за пътуване през годината
Обичате да пътувате и винаги се възползвате от свободното си време, за да прегледате следващата си набелязана дестинация? Използвате всяка възможност за поевтиняване на билетите, защото всеки спестен лев за вас са повече километри, повече преживявания, повече впечатления и незабравими спомени.
Знаете ли обаче кои обаче се оказват най-благоприятните и икономически изгодни месеци за пътуване?
Ето и някои от основните „коридори“ от време през годината, когато пътуването може да ви излезе доста по-изгодно:

След големите празници
Когато тълпите, празнували Коледа и Нова година по цял свят, вече са се прибрали по домовете си и няма други поводи, които да привлекат половината свят в летищата, те опустяват.

Авиокомпаниите са склонни да продават на по-ниска цена и затова януари е един от най-евтините месеци – особено втората му половина. За вътрешните линии на САЩ той е сравним с края на ноември и началото на декември – след Деня на благодарността.  
Много евтин вариант за пътуване се оказва месец  и февруари. Заедно с ноември е сред най-изгодните месеци за летене и с руските авиолинии.
           
Пътуване извън туристическия сезон
За Европа това е моментът от септември-октомври до началото на декември, както и от средата на януари до април-май.
Времето може да не е най-топлото и приветливо време за екскурзия, но пък ще избегнете досадните тълпи от туристи, а цените на хотелите са чувствително по-ниски. Това ви дава възможност да удължите престоя си и да видите и преживеете много повече.

Веднага след края на ученическата ваканция
Това е времето, когато семействата се прибират и поне за няколко седмици авиокомпаниите свалят драстично цените. Затова, ако проявявате специален интерес към някоя дестинация, проверете кога свършва там ваканцията и кога децата започват отново училище.

Различните дестинации имат „нисък сезон“ през различните месеци

Това, разбира се, е за добро. Така при внимателно планиране цяла година можете да пътувате до интересни места на до два пъти по-ниски цени. В месеца на влюбените ще празнувате на сметка в Хонконг. През април особено гостолюбив е Буенос Айрес. Можете да прекарате няколко пролетни дни в Копенхаген за доста по-ниска сума от обичайното, а пътуването и престоят в Чикаго по това време ще ви излезе с много изгодно.

От средата на април до началото на юни  и от септември до коледните празници е „ниският сезон“ – времето на ураганите на Карибите, затова няма много желаещи да летят до там. Цените са намалени. Ако имате куража да се доверите на метеорологичните прогнози, изберете няколко спокойни дни и заминавайте. Ще попаднете буквално в рая.  Юни е „нисък сезон“ и за Малдивите. Това е времето за изгодно пътуване до Пекин.  Има спад на цените за различни дестинации в края на август и през октомври..

Казано накратко – в месеците, в които повечето хора не обичат да пътуват по определено направление, самолетните билети са много по-евтини, по-изгодни са и нощувките и храната, както и таксите за разглеждане на музеите и забележителностите. Това отваря невероятни възможности за пътешествениците с авантюристичен дух и пести средства, които можете да вложите в нови вълнуващи пътувания. Ако срещнете проблеми с вашите полети, можете да се обърнете към Аероиск за съдействие: https://aeroisk.bg/